Jaqueline Cristian, alias Contesa Dracula, s-a calificat în sferturi la Transylvania Open

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 27-10-2021 23:11

Jaqueline Cristian s-a calificat miercuri seara în sferturile de finală ale turneului de tenis Transylvania Open, de la Cluj Napoca, după ce a eliminat-o în optimi pe favorita numărul 5, australianca Alja Tomljanovic (43 WTA). În turul următor Cristian ar putea juca cu Simona Halep, anunță Mediafax.

Proaspăt poreclită „Contesa Dracula”, Jaqueline Cristian (105 WTA) a câștigat, după un meci foarte disputat, în două seturi, cu 7-6 (5), 7-5, după două ore și 14 minute de joc.

Primul set a fost un adevărat „montagne russe” pentru româncă, ea conducând cu 5-1 și având mai multe șanse de a închide setul. În cele din urmă, Cristian s-a impus la tiebreak, în care a fost condusă cu 0-3, revenind și câștigând cu 7-5.

În setul secund, Cristian a avut 5 șanse de break în game-ul doi, niciuna valorificată. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la 4-3, când românca a reușit break-ul și la 5-3 a servit pentru set și meci.

Din păcate, Cristian a ratat o minge de meci și australianca a făcut rebreak.

La 6-5, românca s-a mobilizat impresionant și a fructificat cea de a patra șansă de meci, câștigând setul cu 7-5 și calificându-se în sferturile de finală, după un meci jucat inteligent, cu multă determinare, mai ales în momentele esențiale.

„A fost o luptă incredinbilă și cred că Dracula îmi poartă noroc. Mulțumesc pentru sprijin, l-am simțit de aici. Știam că e o jucătoare bună, mă așteptam la o astfel de luptă, iar asta face victoria și mai specială. Vreau să mă bucur de ea alături de familie, de prieteni si de echipa mea.”, a spus Contesa Dracula, alias Jaqueline Cristian, la interviurile de pe teren.

„Am lucrat din greu pentru aceste momente, alături de echipa mea, care m-a sprijinit foarte mult. A fost un meci intens. E foarte special să fac acest rezultat acasă. Am început așa, cu pelerina contelui Dracula și sper să o duc așa până la sfârșitul săptămânii.”, a mai spus sportiva din România.

În sferturile de finală, Cristian se va întâlni cu câștigătoarea meciului dintre Simona Halep și Varvara Graceva.