Viitorul industriei alimentare, prezentat la Târgul Internațional de Invenții și Inovații

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 28-10-2021 14:12

Târgul Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar INOVALIMENT ajunge la ediția a II-a.

Studențiii, masteranzii, cadrele universitare din facultățile cu profil alimentar, specialiștii institutelor de cercetare și stațiilor de cercetare din domeniul agricol și alimentar mai au timp, până pe 31 octombrie, să își înscrie proiectele de cercetare la Târgului Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar INOVALIMENT. Acestea trebuie să se încadreze în una dintre următoarele teme de cercetare: nutriție de precizie, tehnologii alimentare cu costuri reduse și valoare nutritivă ridicată, proteine ​​alternative, ingrediente inovatoare, alimente sustenabile, alimente optimizate pentru creșterea calității vieții (digestibilitate, reformularea produselor pentru reducerea excesului de sare, zahăr, grăsimi saturate, acizi grași trans, accesibilitate). Participarea este gratuită.

Evenimentul este organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în parteneriat cu Facultatea de Stiințele și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunarea de Jos, Galați, Facultatea de Stiința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj și Forumul Inventatorilor Români.

Înscrierile se realizează prin completarea unui formular pe site-ul www.inovaliment.ro.

INOVALIMENT este primul târg internațional de invenții și inovații din domeniul alimentar din România, iar scopul său este de a oferi cercetătorilor un spațiu de interacțiune și prezentare a ideilor, de recunoaștere a lucrărilor inovatoare.