Rafila, despre guvernul minoritar: Am înțeles că dl Cîţu este în spatele acestei atitudini intransigente

Autor: Ionel Dancu, Reporter
Publicat: 30-10-2021 00:02
Actualizat: 30-10-2021 20:06

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, vineri, că ideea unui guvern minoritar PNL-UDMR i se pare ”incredibilă”, pentru că România are nevoie în acest moment de un guvern cu o majoritate consistentă în Parlament pentru a adopta măsurile anti-criză. Rafila pune vina pe Florin Cîţu pentru aceatsă ”atitudine intransigentă”.

Deputatul PSD a afirmat, după întâlnirea cu reprezentanţi din mai multe domenii afectate de pandemia de COVID-19, că este nevoie de un guvern care să fie sprijinit de o majoritate clară în Parlament.

”Noi în acest moment avem nevoie de un guvern care să fie sprijinit de o majoritate consistentă în Parlament, pentru a lua măsurile necesare. PNL insistă cu această soluţie care a fost respinsă de nenumărate ori de PSD şi celelalte partide politice, a susţinerii unui guvern minoritar. Mie mi se pare incredibil acest lucru. Apar nume ciudate, sunt miniştri puternic contestaţi sau oameni care au cu totul altă specializare decât ministerul unde sunt propuşi”, a comentat Rafila actuala situaţie politică privind formarea unui nou Guvern.

Rafila a continuat: ”Este o periodă de criză, mi se pare o lipsă de responsabilitate şi de asumare în special din partea domnului Cîţu, pentru că dânsul am înţeles că este în spatele acestei atitudini intransigente”.