Firmă de îngrijiri care făcea teste SARS-CoV-2 la domiciliu, amendată cu 30.000 lei pentru nereguli

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 29-10-2021 16:06

O firmă de îngrijiri medicale care făcea teste rapide pentru SARS-CoV-2 la domiciliu a fost amendată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad cu 30.000 de lei, pentru nereguli în înregistrarea datelor privind testele realizate, anunță Agerpres.

"S-a aplicat o sancţiune de 30.000 de lei pentru o firmă de îngrijiri la domiciliu care a avut neconcordanţe în documentele de înregistrare a testelor rapide pozitive şi/sau negative. Ca atare, am dispus, de urgenţă controale la toate firmele de îngrijiri la domiciliu privind înregistrările oficiale a testelor rapide", a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful DSP Arad, Horea Timiş.

În timpul analizării documentelor transmise de firmă către autorităţi, inspectorii de sănătate publică au găsit neconcordanţe privind data şi ora efectuării testelor rapide, rezultatul acestora sau nereguli la introducerea informaţiilor în platforma naţională.

DSP consideră că astfel de situaţii "pot conduce la un risc de înregistrare eronată a unor pacienţi în platformă", unde ar putea figura în mod fals ca persoane trecute prin boală şi astfel aceste persoane pot obţine certificat verde.

Începând de luni, toate firmele de îngrijire la domiciliu vor fi verificate cu privire la activitatea de testarea rapidă pentru SARS-CoV-2.