Spectacolul 'Lucruri nespuse' de Leta Popescu şi Maria Manolescu, în premieră absolută la Teatrul Naţional Târgu Mureş

Autor: Grigore Onescu
Publicat: 29-10-2021 16:40

Compania "Liviu Rebreanu" a Teatrului Naţional Târgu Mureş a anunţat, vineri, punerea în scenă, în premieră absolută, a spectacolului "Lucruri nespuse" de Leta Popescu şi Maria Manolescu, care prezintă "o frescă a diferitelor tipuri de iubire".

"Spectacolul 'Lucruri nespuse' este o comedie poetică, una în care adevărurile dure despre iubire sunt spuse simplu şi firesc. Spectacolul este o frescă a diferitelor tipuri de iubire, cea maternă, cea aproape matură din pragul unei căsnicii, cea incipientă a celor foarte îndrăgostiţi, cea funcţională între oameni căsătoriţi, dar lipsiţi de pasiune. Spectacolul este totodată o frescă a ceea ce înseamnă masculin-feminin astăzi, a raporturilor dintre bărbaţi şi femei, cu o reîntoarcere la lucrurile general acceptate şi cu o privire ageră la ceea ce se doreşte astăzi. 'Lucruri nespuse' este primul spectacol din programul de regie al Letei Popescu din următorii 3 ani (...). Totodată, spectacolul marchează premiera absolută a piesei 'Lucruri nespuse'", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Din distribuţie fac parte actorii Dan Rădulescu (Ştefan - tatăl), Georgiana Ghergu (Sandra - mama), Cristian Iorga (Bogdan - fiul), Ştefan Dogaru (Tudor - fiul), Laura Mihalache (Irina - femeia măritată), Theo Marton (bărbatul), iar în rolul meşterilor Ştefan Mura / Csaba Ciugulitu (Alex), Andi Gherghe (Andrei), Mihai Crăciun (Genucu), Luchian Pantea (Marian) şi Tiberius Vasiniuc (Valerică), informează Agerpres.

Regia artistică a spectacolului este semnată de Leta Popescu, scenografia îi aparţine lui Mihai Păcurar, muzica a fost compusă de Magor Bocsardi, mişcarea scenică a fost concepută de Mihai Mihalcea, sufleor este Laura Moldovan, iar regia tehnică este asigurată de Stelian Chiţacu.

Spectacolul are o durată de 2 ore şi este recomandat persoanelor cu vârsta peste 16 ani. Premiera are loc în data de 4 noiembrie, ora 18,00, la Sala Mare a Teatrului Naţional Târgu Mureş.