Teatrul Naţional din Timişoara pregăteşte o nouă premieră, spectacolul 'Piesă pentru femei şi bărbaţi', în regia artistică a lui Sabin Popescu

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 31-10-2021 10:30

Teatrul Naţional din Timişoara pregăteşte o nouă premieră, spectacolul „Piesă pentru femei şi bărbaţi” după scenetele şi proza dramatică ale lui Daniil Harms, în regia artistică a lui Sabin Popescu.

Lumea lui Daniil Harms, plină de umor absurd, se dezarticulează în clişee, demonstrând că până şi mica ticăloşie de zi cu zi, născută din refuzul de a avea propria identitate şi de a o recunoaşte pe cea a celor din jur, şi lipsa de orizont pot deveni sursă de imaginaţie şi de râs, explică instituţia, conform news.ro

O suită de istorioare absurde cu un aer familiar, „Piesă despre femei şi bărbaţi” este o comedie abrazivă ale cărei personaje distopice compun tiparul unei societăţi în pragul - sau în mijlocul - unei dictaturi pe cât de subtile, pe atât de eficiente: dictatura spiritului.

Distribuţia e alcătuită din Andrei Chifu/ Bogdan Spiridon, Cristian Szekeres, Ana Maria Cojocaru, Laura Avarvari, Daniela Bostan şi copilul Luca Niţu.

Decorul e semnat de Zsolt Fehervári, costumele - de Gabriela Strugaru-Popa, sound-designul îi aparţine lui Sebastian Hamburger, iar light designul, lui Florian Putere.

Premiera este programată pentru marţi, 2 noiembrie, la ora 19:00, în Sala 2 a Teatrului Naţional.

Biletele pot fi achiziţionate online, de pe tntimisoara.com, sau de la agenţia de bilete „Mărăşeşti”. Numărul de locuri este limitat, în contextul normelor sanitare impuse.