Managerii instituționali au cumpărat Bitcoin în valoare de 2 miliarde de dolari în luna octombrie

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 04-11-2021 18:20

Fluxurile instituționale în produsele Bitcoin ( BTC ) au crescut brusc în octombrie, subliniind sentimentul optimist reînnoit în jurul criptomonedei emblematice.

Produsele de investiții criptografice au înregistrat fluxuri de 288 de milioane de dolari în săptămâna încheiată pe 31 octombrie, Bitcoin reprezentând 269 de milioane de dolari, conform raportului privind fluxurile săptămânale al CoinShares.

Cererea instituțională pentru BTC a crescut treptat în ultimele luni, pe fondul așteptărilor că Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse ale Statelor Unite, sau SEC, va aproba primul său fond tranzacționat la bursă bitcoin. Aceste așteptări s-au împlinit luna trecută, când două produse legate de Bitcoin au ajuns pe piață , conform cointelegraph.com

Fondul tranzacționat la bursă (ETF) ProShares Bitcoin Strategy, care a fost lansat oficial pe 19 octombrie, a generat 1 miliard de dolari în active gestionate în primele două zile, devenind cel mai rapid fond care a atins vreodată această etapă. Cu toate acestea, spre deosebire de săptămâna anterioară, care a doborât recordul, intrările în ETF-urile Bitcoin din SUA au totalizat doar 53 de milioane de dolari pentru cea mai recentă perioadă, potrivit CoinShares.

Pentru luna octombrie, fondurile Bitcoin în ansamblu au generat intrări de 2 miliarde de dolari, ducând totalul până în prezent la aproape 6,4 miliarde de dolari. Prin comparație, fondurile Ether ( ETH ) au primit 1,05 miliarde USD de la începutul anului. Luând în considerare toate activele cripto, intrările din 2021 au atins 8,7 miliarde de dolari săptămâna trecută, ceea ce este cu 30% mai mare decât anul trecut.

Prețul Bitcoin a atins un maxim istoric de peste 67.000 USD luna trecută înainte de a se corecta mai jos. La momentul redactării acestui articol, criptomoneda principală era evaluată la 61.000 USD, potrivit Cointelegraph Markets Pro .