Primul hram al Parohiei Sf. Ioanichie cel Mare din nordul Sardiniei

Autor: Grigore Onescu
Publicat: 06-11-2021 17:40

Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Ioanichie cel Mare” din Arzachena, în nordul Sardiniei, Italia, împlinește luna aceasta un an de la înființare. Joi, 04 noiembrie 2021, și-a serbat pentru prima dată hramul.

Programul liturgic a început de miercuri cu Taina Sfântului Maslu și a continuat a doua zi cu Sfânta Liturghie. Au slujit clericii celor cinci parohii românești din Sardinia sub conducerea preotului protoiereu Florin-Gabriel Ioniță,  informează Basilica.ro.

Ce comoară păstrează Biserica de la Sf. Ioanichie cel Mare?

Părintele Gabriel a subliniat la predică importanța participării la slujbe. El a spus că atunci când avem o boală, un necaz, trebuie să le punem la picioarele Crucii și să îl avem pe Domnul nădejde pentru mântuire. „Dumnezeu nu a venit sa stârpească suferințele noastre ci să fie prezent în suferințele și Crucea pe care o purtăm”.

Părintele protopop a prezentat viața Sfântului Ioanichie cel Mare și a amintit că Biserica păstrează în cult o mare comoară de la acest sfânt luptător împotriva iconoclasmului din secolul 7-8: Rugăciunea „Nădejdea mea”.

„Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt, Treime Sfântă, slavă Ţie!” – Rugăciunea Sfântului Ioanichie cel Mare.

La final, credincioșii prezenți la slujba de hram au primit în dar 30 de pachete cu alimente.