Primarul New York-ului vrea ca elevii să învețe în școli despre criptomonede

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 08-11-2021 08:00
Actualizat: 08-11-2021 07:41

Primarul ales al New York-ului, Eric Adams, pare să își dubleze poziția pro-cripto, afirmând că școlile ar trebui să includă studiile despre criptomonede în programele lor.

Vorbind în timpul unui interviu din 7 noiembrie cu Statul Uniunii de la CNN, Adams a descris criptomoneda drept „o nouă modalitate de a plăti pentru bunuri și servicii pe întreg globul”, îndemnând școlile locale să echipeze elevii pentru „noul mod de a gândi” creat. prin tehnologia blockchain și active digitale, conform cointelegraph.com

„Trebuie să ne deschidem școlile pentru a preda tehnologia, pentru a preda acest nou mod de a gândi.”

Adams a remarcat, de asemenea, în mod anecdotic, cunoașterea surprinzător de scăzută a cripto-ului în rândul tinerilor săi constituenți. „Când am vorbit despre blockchain și Bitcoins, tinerii de pe stradă s-au oprit și m-au întrebat: „Ce este asta?””, a spus democratul în vârstă de 61 de ani.

El a indicat, de asemenea, planuri de a încuraja companiile din New York să accepte bitcoin ( BTC ) și alte criptomonede ca formă de plată, spunând că va „calca cu atenție” și „va face bine”. Primarul ales a adăugat că New York-ul trebuie să rămână un „centru al inovației, indiferent de ce este acea inovație”.

Comentariile lui Adams au fost întâmpinate cu reacții mixte din partea comunității cripto pe rețelele sociale.

Utilizatorul „ nimadows ” a declarat că studiile cripto „trebuie” să fie încorporate în programele școlare, afirmând că noii investitori trebuie să fie echipați cu „o minte deschisă și cunoștințe suficiente” înainte de a înfrunta piețele activelor digitale.

Alții au criticat propunerea, „InnocenceCapit1” caracterizând criptomoneda drept „gunoi speculativ”. Școlile ar trebui să se concentreze mai întâi pe „predarea cu succes a matematicii, istoriei, științei, limbii și a conceptelor financiare reale”, au adăugat ei .

Invocând recentele critici aduse lui Adams de la economistul de la Harvard Jason Furman, utilizatorul de Twitter „OnlyAPrimate” a descris recenta majoretă a primarului ales pentru activele digitale ca fiind „un fel de nenorocită”, având în vedere intenția lui Adams de a primi primele trei salarii de primar sub formă de BTC.

„Îmi place foarte mult , Eric Adams , dar nu cred că descrierea de locuri de muncă este de pompare un cripto-monedă care [el] este pe cale să fie plătit în. Pare un fel de grifty“ , au postat .

Înrudit: Primarul ales al New York-ului, Eric Adams, își va lua primele trei salarii în Bitcoin

Platforma de politici a viitorului primar include transformarea orașului în hub-ul cripto al SUA. Adams a mai spus într-un interviu de miercuri cu Bloomberg Radio că intenționează să exploreze crearea unei monede criptografice de oraș în New York, similară cu MiamiCoin .

New York nu ar fi primul oraș din SUA care va implementa un program de studii care include cripto. În luna martie a acestui an, Camera Reprezentanților din Georgia a adoptat un proiect de lege prin care se cere oficialilor din domeniul educației de stat să implementeze un program de educație financiară, inclusiv cripto, în licee.