Proiect dedicat dezvoltării abilităţilor de antreprenoriat - derulat în perioada 4-19 decembrie de Fundația Regală Margareta

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 12-11-2021 13:31

Trei workshop-uri adresate artiştilor debutanţi şi profesioniştilor din domenii creative şi culturale, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani, care sunt interesaţi de dezvoltarea competenţelor în vederea lansării de proiecte culturale antreprenoriale sau start-up-uri în domenii creative şi culturale, vor fi organizate în perioada 4 - 19 decembrie de Fundaţia Regală Margareta a României.

Potrivit unui comunicat al FRMR, transmis vineri AGERPRES, workshop-urile vor fi susţinute de traineri cu experienţă în derularea de activităţi profesionale în antreprenoriat, management de proiect şi marketing on-line, participanţii având acces la prezentări, activităţi practice, simulări, jocuri de rol, exerciţii practice individuale, exerciţii practice în echipă etc.

Artişti debutanţi şi profesionişti îşi vor dezvolta abilităţile de antreprenoriat, urmând să primească diplome de participare şi să fie informaţi cu privire la posibilitatea accesării celei de-a doua etape a programului de antreprenoriat, respectiv obţinerea de consultanţă în elaborarea unui plan de afacere pentru lansarea unui start-up. Participarea la programul de antreprenoriat este gratuită.

Citește și: O NOTĂ SECRETĂ l-ar plasa pe șeful DALI din MAI într-o presupusă DELAPIDARE a unui hotel din vestul țării...

Acţiunile sunt organizate intermediul proiectului "Tinere Talente - Susţinerea artiştilor şi profesioniştilor din sectoarele creative şi culturale", care se desfăşoară în perioada septembrie 2021 - august 2022 şi urmăreşte dezvoltarea sustenabilă şi inovativă a industriilor culturale şi creative din România, prin stimularea aptitudinilor şi dezvoltarea competenţelor tinerilor artişti plastici şi muzicieni.

Proiectul vizează, de asemenea, asigurarea unui transfer de cunoştinţe de la nivel european în plan local prin schimb de experienţă, program de mobilitate şi iniţiative de stagiuni de artă contemporană tip concert şi expoziţie, prin cooperarea bilaterală cu P1 - Nedland Kultur din Norvegia. Proiectul este finanţat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA.

Valoarea totală a proiectului este de 963.678 lei (195.809,81 euro), dintre care valoarea nerambursabilă este de 867.310,20 lei (176.228,83 euro).