Ministrul Afacerilor Interne din Moldova, Ana Revenco: Dosarul Podarilov a fost falsificat. Să cunoaștem și noi cine au fost cei, care au fabricat acel dosar

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 16-11-2021 08:01

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, susține că dosarul șefului Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilov, a fost falsificat și a cerut procurorilor să urgenteze ancheta în privința celor, care ar fi fabricat acel dosar.

„A fost un dosar falsificat. Este o întrebare perfectă pentru Procuratură: de ce acele dosare nu sunt avansate? Să cunoaștem și noi cine au fost cei, care au fabricat acel dosar. Pentru niște dosare falsificate un om a stat 13 luni în pușcărie. Este decizia Curții Supreme de Justiție, care spune că fapta nu a fost comisă”, a declarat Ana Revenco, în cadrul emisiuni „În ProFunzime” de la ProTV, transmite Realitatea.md.

Amintim, că fostul director adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Iurie Podarilov, a fost achitat definitiv într-un dosar pentru luare de mită, în care fusese condamnat la patru ani de închisoare, cu executarea pedepsei.

Curtea Supremă de Justiție a decis că fapta care i-a fost incriminată, nu a fost comisă. Procuratura Anticorupție a confirmat acest fapt, specificând că dosarul acestuia a fost fabricat intenționat de către persoane publice.