Marius Ostaficiuc, deputat PSD: Cred în vaccinare, dar nu cred în discriminarea celor de altă părere!

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 17-11-2021 12:40

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc cere o abordare rațională și înțelegătoare în problema Certificatului verde. El susține într-un comunicat de presă că nu e normal ca persoanele nevaccinate care ajung să fie spitalizate să își plătească singure spitalizarea în condițiile în care sunt asigurate sau să își plătească singure testele pentru că am ajunge dintr-o criză în alta.

Liderul PSD susține că ar trebui adoptată soluția PSD cu o perioadă de grație de două luni în care celor nevaccinați să le fie puse la dispoziție teste gratuite:

”Românii se simt tot mai nesiguri în propria lor țară. Cererea PNL ca nevaccinații să își plătească singuri testele sau cea prin care persoanele nevaccinate care se îmbolnăvesc să își plătească singure spitalizarea arată că ne îndreptăm spre o nouă criză. Nu doar politică, ci și morală.

Nu este normal să se ceară în astfel de condiții obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. În plus, actualul Guvern nu a fost de acord cu propunerea PSD de plată pentru două luni a testelor Covid-19 la locul de muncă, teste achitate din banii statului. Actualul Guvern s-a sucit și vrea o perioadă de grație de numai 30 de zile. Nu cred că este cazul acum să punem condiții discriminatorii doar pe motiv că va crește costul la buget. Ne aflăm într-un impas din care trebuie să ieșim cât mai repede. Știm cu toții că trebuie să trecem împreună de această pandemie, știm cu toții că nu este cazul să ne relaxăm. Însă nu putem să îi tratăm pe unii cu o măsură și pe alții cu altă măsură, uitând niște principii fundamentale ale democrației.

PSD susține în continuare campania de vaccinare, PSD îi îndeamnă pe cetățeni să meargă la centrele de vaccinare și să se imunizeze împotriva Covid-19. Însă nu putem să ne batem joc de cei care, din anumite considerente, încă nu s-au vaccinat. Este o situație la care va trebui să găsim cât mai repede o soluție de compromis. PSD respinge ferm propunerea PNL ca nevaccinatii să își plătească spitalizarea în cazul îmbolnăvirii cu Covid-19. Și acești oameni plătesc asigurări de sănătate și ei au dreptul la tratament, la fel ca toată lumea.

Nu cred că este cazul sa câștigăm capital politic pe sănătatea cetățenilor. PSD nu va fi de acord cu astfel de măsuri populiste, menite să aducă puțină simpatie electorală pentru unii sau pentru alții.”, susține președintele organizației municipale Iași a PSD.