Cristian Diaconescu, despre rotativa PSD-PNL: 'Nu știu dacă maturitatea în interiorul partidelor e suficient de mare pentru a asigura un astfel de mod de lucru'

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 18-11-2021 22:52
Actualizat: 18-11-2021 23:55

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat joi seara, la B1 TV, că este sceptic că rotativa între PSD și PNL premierilor va funcționa în România:

„Doresc să îi dau șansă, nu mă uit la partide, mă uit la majoritatea parlamentară care trebuie să fie operațională în acest moment și pentru a sprijini Guvernul, și pentru a adopta niște acte normative necesare.

Au o majoritate foarte bună. Chestiunea cu rotația îmi permit să am ceva rezerve. A încercat și Israelul în ultima perioadă, a fost o tură de rotație după care au trecut la alegeri anticipate.

Nu știu dacă maturitatea în interiorul partidelor este suficient de mare pentru a asigura un astfel de mod de lucru. Ne putem închipui…nu vreau să facem proces de intenție, doresc să eușească să ducă țara mai departe, dar discutând tehnic-politic, să ne imaginăm că un prim-ministru ce urmează să iasă de la guvernare adoptă niște acte pe care va trebui să e implementeze viitorul Guvern. Dau senzația unui partid bicefal”, a declarat Cristian Diaconescu.