200.000 doze Sputnik V a cumpărat Republica Moldova din Rusia, pentru vaccinarea populației

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 19-11-2021 08:00

Ministerul Sănătății de la Chișinău a cumpăra un lot de vaccin Sputnik, scrie presa rusă. Potrivit secretarului de stat al Ministerului Sănătății din Rusia, Zinaida Bezverkhni, ar fi vorba despre 200.000 doze.

„Procedura de achiziție va începe oficial luni. Avem contact direct cu reprezentanții Fondului de Investiții din Rusia și ai Human Vaccine LLC. Aceștia și-au confirmat disponibilitatea de a livra în termen de o lună de la data semnării contractului", a spus Bezverhni, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Potrivit acesteia, decizia privind achiziția este luată de Ministerul Sănătății, iar resursele financiare pentru procesul de vaccinare a populației erau rezervate anterior într-un fond special al guvernului.

„Această decizie se încadrează în politica guvernului de creșterea a ratei de vaccinare, iar Sputnik V este unul dintre serurile pe care le preferă cetățenii din Republica Moldova", a explicat Bezverhni.

La mijlocul lunii octombrie, Ala Nemerenco a anunțat că ministerul Sănătății se află în negocieri cu Fondul de Investiții din Federația Rusă pentru achiziționarea vaccinului Sputnik V.

Anterior, Republica Moldova a primit loturi de vaccin Sputnik V.