Zimbru Chişinău și-a luat antrenor italian. În trecut a lucrat alături de Dan Petrescu, Cosmin Olăroiu, Ilie Dumitrescu și Marius Lăcătus

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 19-11-2021 10:09

A lucrat alături de celebrii Dan Petrescu şi Marius Lăcătuş, iar acum va pregăti echipa Zimbru Chişinău. Tehnicianul italian, Michele Bon, este noul antrenor al formaţiei din Capitală.

Anunţul a fost făcut de club pe reţelele de socializare, transmite Publika.md.

Bon, în vârstă de 48 de ani, a fost prezentat fotbaliştilor şi a condus deja primul antrenament. Italianul l-a înlocuit pe Vlad Goian, care rămâne la club şi va face parte din staff-ul tehnic.

Michele Bon deține licența UEFA PRO, absolvent al școlii italiene de la Coverciano. El şi-a început cariera ca preparator fizic la clubul Udinese, unde a lucrat cu juniorii.

Cea mai mare parte a carierei a petrecut-o în România. Bon a fost în staff-ul tehnic al lui Dan Petrescu la Sportul Studenţesc, Wisla Cracovia şi Unirea Urziceni, devenind cu ultima campion al României.

Ulterior, Bon a mai lucrat la Timişoara cu Gabi Balint, la Steaua cu Cosmin Olăroiu, Ilie Dumitrescu şi Marius Lăcătuş.

Michele Bon a mai avut experienţe în staff-urile tehnice ale mai multor cluburi din Italia, China, Emiratele Arabe Unite sau Ungaria.

Zimbru Chişinău este pe penultimul loc în clasamentul Diviziei Naţionale după 16 meciuri jucate.

"Galben-verzii" vor disputa următoarea partidă din campionat sâmbătă seara pe teren propriu cu Milsami Orhei. Noul antrenor va putea sta pe banca tehnică a echipei din capitală dacă va reuşi să fie legitimat până atunci.