Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al Sporturilor, condamnă vehement incidentul de la Lyon

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 22-11-2021 12:34

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu a calificat drept "intolerabil" incidentul care provocat întreruperea meciului dintre Olympique Lyon şi Olympique Marseille, duminică seara, în cadrul etapei a 14-a a campionatului de fotbal al Franţei, informează L'Equipe.

Partida de la Lyon a fost oprită în minutul 5 şi nu a mai fost reluată, după ce unul dintre jucătorii oaspeţilor, Dmitri Payet, a fost lovit în cap cu o sticlă cu apă aruncată din tribune de unul dintre suporterii formaţiei gazdă.

După aproape două ore de la întreruperea jocului, arbitrul a decis să pună capăt definitiv partidei, "considerând că securitatea jucătorilor nu este asigurată", a anunţat speaker-ul stadionului.

"Este inadmisibil. Este intolerabil ca actorii jocului să poată fi atacaţi în acest fel", a precizat Mărăcineanu într-un comunicat dat publicităţii luni, după ce mai multe incidente de acest fel au avut loc pe stadioanele din Ligue 1 de la debutul sezonului.

"Liga (franceză de fotbal) va trebui, cu siguranţă, să-şi clarifice regulamentul, pentru ca un astfel de act de agresiune asupra unui jucător să ducă la oprirea automată a meciului", a adăugat demnitarul francez.

Roxana Mărăcineanu a pledat, totodată, pentru "sancţiuni individuale" în astfel de cazuri şi a subliniat că este necesară o "conştientizare imediată şi radicală a cluburilor, pentru a garanta siguranţa pe teren şi în tribune", informează Agerpres.