Raluca Turcan: Există bani pentru majorarea alocațiilor, dar ei TREBUIE GĂSIȚI

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 23-11-2021 13:15
Actualizat: 23-11-2021 18:42

Majorează sau nu guvernul alocațiile și pensiile? E o întrebare la care toate răspunsurile din noua coaliție sunt afirmative. Situația însă nu e una deloc roz, după cum afirmă Raluca Turcan, ministru al Muncii, rămas fără portofoliu în viitorul cabinet. Turcan se contrazice singură și spune că banii pentru majorarea alocațiilor există... dar că nu se știe unde sunt! Raluca Turcan, ministrul interimar al Muncii, a declarat că există bani pentru majorările promise de guvernanți, însă ”întrebarea este unde sunt acești bani”.

Citește și: Raluca Turcan detonează NUCLEARA: Am luat bani de la alocații ca să plătim pensiile

”În privința alocațiilor, deja era pregătită majorarea alocațiilor. Toate documentele sunt în ordine, cu 20% de la 1 ianuarie. Dacă vor decide să crească la 600 de lei, atunci vor trebui să modifice actele normative”, a spus Raluca Turcan. Aceasta a fost întrebată dacă există resurse financiare pentru realizarea acestor majorări, pentru a nu ajunge la un deficit bugetar mult mai mare, iar Turcan a răspiuns: ”Așa cum v-am spus, bani sunt. Întrebarea este unde sunt acești bani? Ei se găsesc la bugetul de stat. Ministerul Muncii și bugetul de asigurări sociale este anual subvenționat de la bugetul de stat.

Anul acesta, subvenția de la bugetul de stat pentru Ministerul Muncii a fost de 17 miliarde. Ne-au luat 3 la rectificare, vor trebui să ni-i dea înapoi, pentru că i-au luat degeaba, informează Antena 3.