USR REUNEȘTE PNL-ul SCINDAT DE demisii: Orban, Cîțu și Iohannis sunt VINOVAȚI de destrămarea alianței cu USR

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 23-11-2021 21:55

Europarlamentarul USR Dragoş Tudorache susţine că preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să intervină de la bun început în criza din coaliţie, în condiţiile în care guvernul PNL-USR-UDMR a fost construit cu girul său. Tudorache crede că vinovaţi pentru ruperea coaliţiei sunt Klaus Iohannis, Florin Cîţu, dar şi Ludovic Orban, scrie News.ro.

“Pentru noi, Klaus Iohannis este o dezamăgire pentru felul în care şi-a înţeles şi exercitat rolul instituţional şi constituţional în stat. El ar fi trebuit să intervină în aceasta criză de la bun început, era rolul său să asigure echilibru. Coaliţia PNL-USR-UDMR se făcuse cu girul său, în prezenţa sa. Acum, să ne invite la aşa-zise consultări, care de fapt erau momentul pentru a anunţa noua alianţă FSN, am considerat că nu avea sens să participăm”, a declarat Dragoş Tudorache, la Strasbourg, pentru news.

 

Întrebat pe cine consideră vinovat pentru ruperea coaliţiei de guvernare, Tudorache a răspuns: “Vinovat e un mod de a înţelege politica, pe care unii vor să-l practice în continuare, iar noi nu mai vrem să-l practicăm. Noi, la USR, am vrut altceva, am avut alte aşteptări de la coaliţie. Responsabil pentru destrămarea coaliţiei este şi preşedintele Iohannis, şi Cîţu, şi Orban, care a fost şi el o bună parte din această guvernare girantul politic al PNL”.