Fiica lui Alan Shepard, primul american care a călătorit în spaţiu, se numără printre pasagerii următorului zbor Blue Origin

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 23-11-2021 21:13

La 60 de ani după zborul istoric al tatălui ei, Laura Shepard Churchley, fiica lui Alan Shepard, primul american care a călătorit în spaţiu, va fi unul dintre cei şase pasageri ai următorului zbor orbital organizat de compania Blue Origin, programat la începutul lunii decembrie, informează AFP.

Compania spaţială deţinută de Jeff Bezos a anunţat marţi al treilea zbor al său cu pasageri, a cărui lansare va fi realizată de la o bază din Texas, pe 9 decembrie.

O celebritate americană, unul dintre prezentatorii emisiunii de televiziune ''Good Morning America'', Michael Strahan, a fost la rândul său invitat de Blue Origin să ia parte la această călătorie pe orbita Pământului.

Voiajul va include alţi patru pasageri care au plătit pentru a putea trăi o astfel de experienţă: antreprenorii Dylan Taylor şi Evan Dick, alături de un tată şi fiul lui, Lane şi Cameron Bess.

Racheta Blue Origin a fost denumită New Shepard, încă din faza de dezvoltare, în onoarea astronautului Alan Shepard, potrivit Agerpres.ro.

''E destul de amuzant pentru mine să spun că un Shepard veritabil va zbura cu New Shepard'', a declarat Laura Shepard Churchley, într-o înregistrare video publicată de Blue Origin.

''Sunt foarte mândră de moştenirea lăsată de tatăl meu'', a adăugat ea.

Alan Shepard a realizat pe 5 mai 1961 un zbor în spaţiu cu o durată de 15 minute, la 23 de zile după voiajul istoric al cosmonautului sovietic Iuri Gagarin, primul om care a ajuns în cosmos.

Alan Shepard a fost, de asemenea, cel de-al cincilea dintre cei 12 oameni care au păşit până acum pe suprafaţa Lunii. Astronautul american a decedat în 1998.

Fiica lui Alan Shepard nu va petrece mai mult timp în spaţiu decât tatăl său, întrucât zborurile suborbitale Blue Origin au o durată totală de doar aproximativ zece minute.

Cele două zboruri precedente ale companiei Blue Origin i-au transportat în spaţiu, printre alţii, pe miliardarul Jeff Bezos, precum şi pe actorul William Shatner, interpretul căpitanului Kirk din celebrul serial ''Star Trek''.