Un teren digital în Metaversul Facebook a fost vândut cu 2,43 milioane de dolari

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 25-11-2021 21:36

Un teren virtual din lumea online cunoscut sub numele de Decentraland s-a vândut săptămâna aceasta pentru 2,43 milioane de dolari, mai mult decât dublu față de recordul anterior stabilit pentru prețul imobiliar virtual. Decentraland este un mediu online popular în care utilizatorii pot schimba criptomonede pentru terenuri și clădiri. De asemenea, utilizatorii se pot plimba prin lumea digitală și pot întâlni alți utilizatori prin intermediul avatarelor personalizabile.

Decentraland a explodat în popularitate luna trecută după ce Facebook și-a schimbat denumirea corporativă în Meta, pentru a reflecta angajamentul companiei de a-și crește ofertele în așa-numitul Metavers, care a devenit cel mai recent cuvânt de interes corporativ pentru a reflecta ceea ce unii directori cred că va fi următoarea lovitură a internetul.

Metaverse Group, o subsidiară a Tokens.com, a cumpărat „116 parcele în zona bulevardului de Fashion (n.r.: modă)” din Decentraland pentru 618.000 mana, criptomoneda folosită în lumea digitală.

Acest lucru era echivalent cu 2,43 milioane de dolari la momentul achiziției, a spus Metaverse Group într-un comunicat de presă.

Compania a declarat că va folosi noul său imobil virtual pentru a-și sprijini expansiunea în industria modei digitale.

„Moda este următorul domeniu masiv de creștere în metavers”, a declarat Sam Hamilton, șeful de conținut la Fundația Decentraland, într-un comunicat.

„Deci este oportun și foarte interesant că Metaverse Group și-a luat un angajament atât de hotărât cu această achiziție de teren în inima incintei de modă din Decentraland.”

Diverse case de modă de lux, inclusiv Gucci Burberry și Louis Vuitton, au cochetat cu așa-numitul Metaverse, lansând NFT-uri sau jetoane nefungibile, care fac parte din tendință.

Alți retaileri precum Nike au fost expliciți cu privire la angajamentul lor de a valorifica mișcarea Metaverse, deși încă nu este clar cum.

Achiziția de mai multe milioane de dolari din această săptămână depășește cu mult recordul anterior stabilit în iunie, când o firmă de investiții imobiliare a plătit mai mult de 913.000 de dolari pentru proprietăți în Decentraland.