OMS DĂ ALERTA: Omicron prezintă un risc MARE și FOARTE MARE

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 29-11-2021 15:15

Noua variantă omicron a nouluicoronavirus prezintă ”un risc foarte mare” la nivel mondial, avertizează luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care subliniază că există numeroase incertitudini cu privire la pericolul pe care-l reprezintă şi la transmisibilitatea acesteia ţi că ”până în prezent nu s-a raportat niciun deces din cauza variantei omicron”, relatează AFP.

”Până în prezent nu s-a raportat niciun deces din cauza variantei omicron”, subliniază OMS într-un document tehnic publicat luni. OMS dă sfaturi autorităţilor, în acest document, în vederea unei opriri a răspândirii acestei noi variante a SARS-CoV-2. Agenţia ONU face acest anunţ în contextul în care miniştrii Sănătăţii din cadrul G7 se reunesc de urgenţă, la Londra, cu scopul de a încerca să oprească răspândirea variantei omicron.

Citește și: Un român, profesor de Boli Infecțioase, stabilit în SUA, spulberă toate veștile bune despre Omicron: TREBUIE să vă dezamăgesc

OMS a avertizat vineri că varianta omicron este ”îngrijorătoare”. Varianta omicron, a cărei identificare a fost anunţată joi de către Africa de Sud, s-a răspândit deja în Europa. Această nouă mutaţie genetică a noului coronavirus reprezintă un risc ”mare şi foarte mare”, potrivit Agenţiei de sănătate a Uniunii Europene, însă nu se poate spune, în prezent, cu ce viteză circulă.