Comisia Europeană precizează că nu interzice şi nu descurajează utilizarea cuvântului 'Crăciun'

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 01-12-2021 17:12

Sărbătoarea Crăciunului şi utilizarea denumirilor şi simbolurilor creştine fac parte din patrimoniul european şi Comisia Europeană nu interzice şi nu descurajează utilizarea cuvântului "Crăciun", informează miercuri executivul comunitar într-un comunicat, precizând că documentul intern scurs în presă şi care conţinea o recomandare criticată a fost retras.

"Iniţiativa mea de a elabora orientări ca document intern de comunicare pentru personalul Comisiei în exercitarea atribuţiilor sale a fost menită să atingă un obiectiv important: să ilustreze diversitatea culturii europene şi să prezinte caracterul incluziv al Comisiei Europene în ceea ce priveşte toate categoriile sociale şi convingerile cetăţenilor europeni", a declarat comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, citat în comunicat.

"Cu toate acestea, versiunea publicată a orientărilor nu serveşte în mod adecvat acestui scop. Acesta nu este un document dezvoltat îndeajuns şi nu îndeplineşte toate standardele de calitate ale Comisiei", a adăugat înaltul oficial comunitar, potrivit Agerpres.ro.

Helana Dalii a mai precizat că "în mod evident, redactarea acestor orientări necesită mai multe eforturi. Prin urmare, acestea vor fi retrase şi vom continua să lucrăm la acest document".