Dosarul dublei crime de la Onești a fost din nou amânat: Bărbatul care a sechestrat și ucis doi muncitori a fost diagnosticat cu COVID-19

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 02-12-2021 13:26

Dosarul dublei crime de la Onești a fost din nou amânat, joi, după ce Gheorghe Moroșan, cel acuzat de tragedia din apartamentul groazei a fost diagnosticat cu COVID-19. Anterior, el nu a putut fi dus la instanță pentru că nu exista mașină.

Dosarul dublei crime de la Onești va primi un nou termnen, joi, după ce Gheorghe Moroșanu nu a putut fi adus de la penitenciar nici de această dată, conform Mediafax.

Dacă la termenul trecut nu exista mașină care să-l ducă la instanță, joi se pare că a fost diagnosticat cu COVID-19, iar soția sa, care este judecată ca și complice, s-a operat.

„Dosarul se amână din nou, în timp ce, după ce am făcut 3 cereri de consultare a dosarului unde sunt cercetați șefii Poliției Române, procurorul refuză să-mi dea acces la dosar, unde și noi am făcut plângere penală pentru abuz în serviciu/neglijență”, acuză avocatul Adrian Cuculis.

Doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti, judeţul Bacău, au fost omorâţi, la începutul lunii martie, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ţinut cei doi bărbaţi ostatici, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc şi altul la spitalul din Oneşti.

Poliţiştii au intervenit în forţă şi au tras mai multe focuri de armă. Agresorul a ajuns şi el la spital, cu multiple plăgi împuşcate în mâini, picioare, abdomen. După ce și-a revenit, Moroșan a fost arestat. Soţia lui Gheorghe Moroşan a fost arestată pentru 30 de zile, ea fiind complicele soţului său la sechestrare.

Ancheta realizată în cazul crimei din Onești în care doi muncitori, de 36 și 52 de ani, au fost uciși arată încălcări grave și de neexplicat ale măsurilor pe care ar fi trebuit să le ia polițiștii chemați la față locului.

Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), polițiștii din Bacău și cei din Onești aveau toate motivele să intervină în forță în apartamentul unde Gheorghe Moroșan ținea ostatici și a ucis, apoi, doi bărbați. Raportul arată că datele cazului au fost raportate eronat și târziu, fără a se arăta că Moroșan era acuzat de multe fapte violente.