Şase persoane din Brăila au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea carantinării la domiciliu

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 03-12-2021 15:50

Şase persoane au fost sancţionate contravenţional în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea măsurii carantinării la domiciliu, informează vineri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila.

"Pe raza judeţului Brăila au fost depistate şase persoane care nu respectau măsura carantinării ce fusese dispusă anterior. Acestea au fost sancţionate contravenţional cu amendă, în valoare totală de 6.000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020", precizează IPJ Brăila.

La nivelul judeţului Brăila, potrivit situaţiei privind gestionarea pandemiei de COVID-19 prezentate de ISU Brăila, se află în carantină la domiciliu 501 persoane, iar alte 5 persoane sunt izolate la domiciliu.

În contextul prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, forţele de ordine din Brăila au verificat, joi, 30 societăţi comerciale şi au controlat 110 vehicule, 25 dintre acesta fiind mijloace de transport în comun, cu regim de taxi şi mijloace care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă.

Urmare a abaterilor constatate la nivel judeţean, au fost aplicate 45 sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 18.000 de lei.