Sorin Grindeanu, despre ruptura cu Liviu Dragnea și presupusa vizită acasă la Klaus Iohannis: 'Am chemat Guvernul cred că într-o sâmbătă, de acasă'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 05-12-2021 14:44

Fostul premier PSD, Sorin Grindeanu, a explicat, duminică, la Prima TV, că ruptura dintre el şi fostul lider social-democrat Liviu Dragnea a apărut când şi-a asumat ”aproape personal” să dea OUG 14, cea care anula OUG 13 înainte să intre în vigoare. Grindeanu a negat că ar fi fost în vreo vizită la preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum l-a acuzat Liviu Dragnea, şi spune că acest lucru este o ”minciună”.

Întrebat cum comentează declaraţiile lui Liviu Dragnea, cum că ruptura a apărut după ce Sorin Grindeanu a fost în vizită la preşedintele Klaus Iohannis, prim-vicepreşedintele PSD a declarat că de fapt acea ruptură a apărut când şi-a asumat OUG 14.

Citește și: VIDEO Sorin Grindeanu recunoaște că liderii PSD trebuie să bea ceai de muşeţel, așa cum a spus Alina Gorghiu: 'E o abordare corectă'

”Nu vreau să comentez în general ce spune un fost preşedinte al PSD (...) oricât ar devia acea persoană care a ocupat în trecut funcţia de preşedinte, nu cred că e normal să comentez eu spusele unui fost preşedinte. Dar, ruptura nu a apărut atunci, ruptura a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau Ordonanţa 14. Ordonanţa 13 nu era în vigoare pentru că exista acel buffer de 10 zile. Tot ce a urmat după, a fost, de fapt, inclusiv finalul, acea moţiune de cenzură, a fost urmare a acelui episod”, a declarat Sorin Grindeanu.

Întrebat, de asemenea, dacă a cerut Liviu Dragnea să nu dea OUG 14, Grindeanu a afirmat: ”Nu mai vreau să reiau. Dacă vă aduceţi aminte, şi vă uitaţi, şi verificaţi, am chemat Guvernul cred că într-o sâmbătă, de acasă, să dăm acea Ordonanţă 14. Acea decizie am luat-o în mod personal. Ştiam în ce intru, mi-am asumat acel lucru. Am văzut tot felul de chestiuni că am fost cu soţia. Este o prostie imensă şi închid subiectul că eu cu soţia mea am fost acasă la preşedintele Klaus Iohannis. Minciună, punct”.