Ghinion la tragerea la sorți: România va da piept cu Spania lui Nadal în barajul pentru Cupa Davis

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 05-12-2021 18:45
Actualizat: 05-12-2021 19:53

România va întâlni Spania în barajul pentru calificarea la turneul final al Cupei Davis 2022, potrivit tragerii la sorţi care a avut loc duminică la Madrid, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Partidele vor avea loc în Spania pe 4-5 martie.

Faza finală a Cupei Davis de anul viitor va reuni 16 echipe, patru fiind deja cunoscute: Rusia, Croaţia, Marea Britanie şi Serbia, ultimele două beneficiare de wild card.

Spania a câştigat de şase ori Salatiera de Argint şi de alte patru ori a fost finalistă. Spaniolii au zece jucători în top 100 ATP, cu lider incontestabil Rafael Nadal (locul 5).

Spania a fost eliminată în faza grupelor ediţiei actuale a turneului final. Deţinătorii trofeului au ocupat locul 2, după Rusia şi înaintea Ecuadorului, în clasamentul Grupei A, dar au părăsit competiţia (1-2 cu Rusia şi 3-0 cu Ecuador).

Anul acesta, ibericii, fără Rafael Nadal, accidentat, au mizat pe Carreno Busta, Ramos-Vinolas, Pedro Martinez, Feliciano Lopez şi Marcel Granolers.

Aşa cum se ştie, România s-a calificat în barajul pentru Cupa Davis 2022, după ce a învins, pe 27 şi 28 noiembrie, la Cluj-Napoca, reprezentativa statului Peru cu 4-0.

Cel mai bine clasat jucător român este Marius Copil, locul 276 ATP.

Singura victorie a tricolorilor a venit în 1969, la Valencia, cu 4-1, în semifinalele zonei Europene, prin punctele aduse de Ion Ţiriac (două), Ilie Năstase şi perechea Ţiriac/Năstase.

Spania a câştigat în 1967 cu 3-2 la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, în 1975, la Barcelona, cu 3-2, în semifinalele zonei Europa, şi în 2016, cu 4-1 la Cluj-Napoca, în sferturile de finală ale Grupei I, zona Europa/Africa, când punctul echipei noastre a fost reuşit la dublu de Horia Tecău şi Florin Mergea.

Meciurile de baraj vor fi:
Franţa - Ecuador
Spania - România
Finlanda - Belgia
SUA - Columbia
Olanda - Canada
Brazilia - Germania
Slovenia - Italia
Australia - Ungaria
Suedia - Japonia
Norvegia - Kazahstan
Argentina - Cehia
Coreea de Sud - Austria