Cristescu pune degetul pe rană: 'Să cred că PNL vrea să deschidă pe bani publici două culoare generoase pentru jurnaliștii de casă și intelectualii de partid?'

Autor: Radu Pop
Publicat: 07-12-2021 19:10

Deputatul PSD Radu Cristescu îi acuză pe cei din PNL că vor să-și plătească „oamenii de casă” prin intermediul TVR. Cristescu susține că cei de la PNL vor în acest fel să-și pregătească o adevărată campanie media pentru următoarele alegeri.

„Aflu de la colegul deputat liberal Alexandru Muraru că noua conducere a TVR are misiunea de a înființa un canal de știri și unul cultural. Și încerc să înțeleg, deși nu prea îmi iese. Prin 2008, guvernarea de dreapta a înființat un canal de știri al TVR, numit TVR Info. Eșec din fașă. În 2012, președintele liberal al TVR a desființat canalul respectiv, la pachet cu TVR Cultural, pe motiv de ratinguri zero și cheltuieli mari. Aceeași conducere liberală s-a răzgîndit curînd și a făcut o nouă încercare, înființînd postul TVR News, pentru ca un alt președinte de dreapta să închidă și acest canal în 2015.

Acum, într-o perioadă dificilă de criză economică și pandemie, liberalii vor reînființarea posturilor de ei lichidate. Ce să cred? Că onor conducerea PNL a descoperit că e loc de încă o televiziune de știri pe o piață deja sufocată? Că în ultimul deceniu a crescut spectaculos foamea de cultură a românilor încît să se justifice redeschiderea unui post cu ratinguri nule cîndva? Că dreptei îi place joaca de-a uite postul, nu e postul?

Ori, mai degrabă, că PNL vrea să deschidă pe bani publici două culoare generoase pentru jurnaliștii de casă și intelectualii de partid, în perspectiva viitoarelor alegeri?

Dumneavoastră ce credeți?”, a precizat Radu Cristescu, pe pagina sa de Facebook.