Joe Biden va discuta cu Zelenski despre summitul online cu Vladimir Putin

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 07-12-2021 23:15

Preşedintele american Joe Biden va avea o conversaţie telefonică, joi, cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre recentul summit virtual cu Vladimir Putin, a făcut cunoscut marţi consilierul său pentru securitate naţională, Jake Sullivan, notează AFP.

El a precizat în cursul unui briefing de presă că, după acest summit virtual, preşedintele american a vorbit cu liderii francez, german, italian şi britanic pentru "a-i informa (despre subiectele abordate) şi a se consulta reciproc în legătură cu calea de urmat", potrivit Agerpres.

Liderul administraţiei de la Washington nu a făcut "promisiuni sau concesii" în faţa cererilor lui Vladimir Putin, care ar dori în special ca NATO să-şi închidă uşa Ucrainei, a subliniat Jake Sullivan.

Preşedintele Statelor Unite consideră că orice ţară trebuie să poată "alege liber" cu cine să se asocieze, a mai spus demnitarul american.

Discuţiile prin videoconferinţă dintre preşedinţii Joe Biden şi Vladmir Putin au durat circa două ore, potrivit agenţiilor ruse de ştiri Ria Novosti, TASS şi Interfax.