Părinte Andrei s-a întâlnit cu tinerele familii care s-au cununat religios în ultimul an, în bisericile din Cluj-Napoca

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 09-12-2021 13:49

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei s-a întâlnit miercuri, 8 decembrie 2021, cu tinerele familii care s-au cununat religios în ultimul an, în bisericile din Cluj-Napoca, conform basilica.ro

Evenimentul, devenit deja tradiție, a avut loc în Biserica „Nașterea Domnului”, unde Mitropolitul Andrei a oficiat o slujbă de Te Deum.

„În seara aceasta, cu multă bucurie am venit să facem rugăciune de mulțumire către Bunul Dumnezeu pentru harurile revărsate asupra tinerilor care s-au căsătorit anul acesta”, a afirmat ierarhul.

3 sfaturi

În cuvântul adresat tinerelor familii, Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului, le-a amintit importanța rugăciunii și a comuniunii în viața de familie:

Când particip la cununii, celor doi tineri le dau trei sfaturi, primul dintre acesta e ca măcar 5 minute dimineața și seara să se roage împreună ca să le binecuvânteze Dumnezeu toată ziua, toată frământarea, toată grija pe care o au. Al doilea sfat este ca după o săptămână de trudă să meargă împreună la biserică. Și al treilea sfat este acela ca bucuriile pe care ni le îngăduie nouă Dumnezeu pe pământ să le guste întotdeauna împreună.

La final, ierarhul i-a binecuvântat pe fiecare în parte și le-a oferit cărțile Înaltpreasfinției Sale: „Mai putem trăi frumos? Pledoarie pentru o viață morală curată” și „Familie, copii și tineri”.

Seara s-a încheiat printr-un concert de colinde susținut de Cvartetul Synavlia de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.