AUR îl acuză pe Dominic Fritz că le-a stricat copiilor bucuria Crăciunului

Autor: Ionel Dancu, Reporter
Publicat: 10-12-2021 20:50
Actualizat: 10-12-2021 22:15

Filiala Timiş a Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) cere Primăriei municipiului Timişoara condusă de Dominic Fritz (USR) ridicarea restricţiilor anti-pandemice şi să înlăture gardurile care împrejmuiesc Târgul de Crăciun, întrucât copiii ar fi astfel "pedepsiţi".

"Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor filiala Timiş cere Primăriei Municipiului Timişoara ridicarea restricţiilor, deoarece numărul de cazuri noi de infectări cu COVID-19 este asemănător cu cel din luna mai a anului 2021. De asemenea, organizaţia consideră că restricţiile impuse la Târgul de Crăciun sunt nejustificate şi perfect contestabile de către comunitatea timişoreană. Întreaga comunitate timişoreană achită taxele şi impozitele aferente, fără însă a avea dreptul de a participa la manifestaţiile organizate pentru sărbătoarea Crăciunului, susţinute din banii contribuabililor. Cum puteţi aplica această excluziune socială şi asupra copiilor care doresc doar să se bucure de brad, de luminiţe şi de Moş Crăciun? Domnule primar, vă rugăm, nu mai pedepsiţi copiii!", transmite AUR Timiş, într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Târgul de Crăciun din Timişoara a fost deschis, pe 1 Decembrie, în Pieţele Victoriei/Operei şi Libertăţii şi se va închide în 17 ianuarie 2022. Accesul este condiţionat de prezentarea certificatului verde la patinoar (parcarea Modex), în Piaţa Libertăţii, dar şi în zona de alimentaţie publică din Piaţa Victoriei. În primele două, certificatul verde este solicitat la intrarea în zonele delimitate, iar în cea de-a treia, acesta va fi scanat de către furnizorii de servicii.