LOVITURĂ Cea mai MARE FIRMĂ de taxi din Paris SUSPENDĂ folosirea mașinilor Tesla Model 3, după un accident MORTAL

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 16-12-2021 02:13

Cea mai mare firmă de taxi din Paris, G7, a suspendat din flota sa automobilele Tesla Model 3, după un accident mortal în weekend, relatează BBC. O persoană a murit și alte 20 au fost rănite, după ce un șofer a pierdut controlul vehiculului. Tesla a negat orice problemă tehnică a mașinii, după ce a verificat de la distanță datele acesteia. Procurorii din Paris au deschis o anchetă pentru omor prin imprudență și vătămare involuntară.

În accident a fost implicat un șofer de taxi aflat în timpul liber care își ducea familia la un restaurant, potrivit rapoartelor. Presa franceză a precizat că vehiculul a lovit doi pietoni, un semafor și o dubă. Tehnologia de asistență a Tesla permite vehiculelor sale să conducă, să accelereze și să frâneze automat. Dar firma a fost acuzată că este înșelătoare, deoarece tehnologia nu conduce automat mașina, iar șoferii trebuie să mențină controlul în permanență.

Tesla a comercializat această funcție ca fiind "Autopilot" și a promis "autoconducere completă", care este acum disponibilă pentru unii utilizatori într-o versiune beta. Utilizatorii au abuzat frecvent de sistem în trecut. La începutul acestui an, autoritățile americane au deschis o investigație oficială privind sistemul Autopilot, în urma a 11 accidente produse de Tesla din 2018.