Mama unei vedete de reality-show din Japonia care s-a sinucis va da în judecată producătorii emisiunii

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 16-12-2021 21:30

Mama vedetei de reality-show japoneze Hana Kimura, care s-a sinucis în 2020 după ce a fost victima hărţuirii online, a anunţat joi că va da în judecată canalul Fuji Television care a produs emisiunea difuzată pe Netflix, relatează AFP.

Luptătoarea profesionistă Hana Kimura, care a participat la emisiunea de reality-show "Terrace House", s-a sinucis anul trecut, la vârsta de 22 de ani, după ce a fost victima hărţuirii online în timpul filmărilor seriei.

După moartea sa, Fuji Television şi Netflix au întrerupt difuzarea emisiunii, în timp ce guvernul şi parlamentul au revizuit legislaţia pentru a facilita identificarea autorilor hărţuirii online şi pentru a obliga reţelele sociale să coopereze, potrivit Agerpres.ro.

Kyoko Kimura, mama Hanei Kimura, a declarat pentru presă că va depune plângere împotriva Fuji Television şi a companiei de producţie care au filmat serialul.

"Vreau ca ei să abordeze cu adevărat problema, nu doar să se gândească la apărarea lor", a subliniat ea.

Hana Kimura, cu părul ei vopsit roz şi alura de luptătoare, a fost vedeta acestui serial de reality-show foarte popular şi cunoscut în străinătate, în care şase tineri locuiesc împreună sub acelaşi acoperiş, sperând la o relaţie romantică.

Ea a fost însă ţinta unui val de insulte online, mai ales după difuzarea unui episod în care s-a enervat după ce o colegă de cameră i-a stricat costumul scump de lupte.

În acest an, tribunalul districtual din Tokyo a ordonat Fuji TV şi companiei de producţie să trimită scenariul, scenele dinainte de difuzare şi alte materiale filmate, în urma unei cereri din partea avocaţilor lui Kyoko Kimura. Fuji TV şi producătorii au refuzat însă, invocând secretul profesional.