Un alt proiect susținut de guvernul din Dubai - Dubai World Trade Center va crea un nou hub cripto și va deveni un organism de reglementare

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 20-12-2021 18:50

Emiratele Arabe Unite (UAE) continuă să apară ca una dintre cele mai mari jurisdicții din lume care acceptă criptomonede, deoarece guvernul din Dubai are o nouă inițiativă pentru a sprijini dezvoltarea și reglementarea criptomonedelor locale.

Dubai World Trade Center (DWTC), un loc pentru evenimente și expoziții deținute de guvern din Dubai, va deveni o zonă cuprinzătoare și un organism de reglementare a criptomonedelor, produselor, operatorilor și schimburilor, a anunțat oficial DWTC luni, conform cointelegraph.com

Ca parte a inițiativei, DWTC va proiecta un ecosistem cuprinzător pentru acest sector progresiv din Dubai și va colabora cu sectorul privat pentru a crea un „mediu atractiv pentru sector”. Proiectul urmărește, de asemenea, aplicarea unor standarde riguroase pentru protecția investitorilor, măsurile de combatere a spălării banilor și combaterea finanțării terorismului, a precizat DWTC.

„World Trade Center va oferi și supraveghea un nou cadru de reglementare de clasă mondială pentru politicile legislative și de aplicare a activelor virtuale”, se arată în declarație.

Cointelegraph a contactat DWTC și va actualiza povestea în așteptarea unor noi informații.

CEO-ul Binance, Changpeng Zhaoa fost printre primii oameni din comunitatea cripto care a sărbătorit noul anunț de la DWTC. Zhao a fost din ce în ce mai interesat de ecosistemul cripto din Emiratele Arabe Unite, deoarece și-a cumpărat prima casă în Dubai în octombrie.

Inițiativa vine în concordanță cu eforturile în creștere ale Dubaiului de a sprijini dezvoltarea cripto, deoarece atât Dubaiul, cât și Emiratele Arabe Unite au lucrat pentru ca economia locală să beneficieze de tehnologia blockchain, precum și de jetoane și criptomonede nefungibile .

În ianuarie, Autoritatea pentru Servicii Financiare din Dubai plănuia să creeze un cadru de reglementare cripto ca parte a planului său de afaceri pentru 2021. Autoritatea a emis până acum o serie de aprobări de reglementare pentru industria cripto, în timp ce Dubai a devenit un loc pentru mai multe zone economice libere pentru cripto.