Acordarea voucherelor pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la introducerea certificatului COVID-19, potrivit MS

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 20-12-2021 21:31

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a discutat, luni, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri privind necesitatea pregătirii măsurilor de sănătate publică pentru controlul unui potenţial val pandemic, potrivit news.ro.

Reprezentanţii MS au arătat că acordarea voucherelor gratuite pentru testare "va asigura adaptarea agenţilor economici la situaţia creată de introducerea certificatului COVID-19".

"Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5, iar renunţarea la el se va face după ce trendul devine descendent, iar incidenţa cumulată scade sub 1", au adăugat aceştia.

Citește și: Detaliul FIN CARE indică TEAMA ex-secretarului de stat din mega-dosarul `Baza Cutezătorii`...

"În cursul zilei de azi, 20.12.2021, a avut loc o întâlnire online cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, în contextul pregătirilor de aprobare a legislaţiei care să asigure limitarea răspândirii COVID-19. Adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situaţiei din România şi trebuie să ţină seama de interesul de sănătate publică, dar şi de nevoia de funcţionare corespunzătoare a economiei", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni seară, de Ministerul Sănătăţii.

Conform sursei citate, reprezentanţii companiilor au discutat cu ministrul Sănătăţii elementele legate de soluţiile pentru asigurarea continuităţii activităţii economice.

"Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la situaţia creată de introducerea certificatului COVID-19 şi va fi favorabilă controlului pandemiei. Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5, iar renunţarea la el se va face după ce trendul devine descendent, iar incidenţa cumulată scade sub 1. Ambele părţi şi-au exprimat disponibilitatea pentru continuarea schimbului de opinii iar Coaliţia pentru Dezvoltarea României a apreciat deschiderea Ministerului Sănătăţii pentru găsirea unei soluţii care să afecteze cât mai puţin viaţa economică şi socială a ţării", mai scrie în comunicat.