Zeci de șoferi au avut parte de o surpriză plăcută în trafic: Polițiștii de circulație i-au oprit pentru a le oferi o cafea caldă

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 23-12-2021 13:42

Zeci de şoferi care circulau, joi dimineaţă, pe drumul naţional DN 29 D, care face legătura între municipiul Botoşani şi Vama Stânca, au primit din partea poliţiştilor de circulaţie câte o cafea caldă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Nicoleta Mendeleac, acţiunea face parte dintr-o campanie privind conştientizarea faptului că "oboseala la volan reprezintă una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere".

"În această dimineaţă (n.r.- joi dimineaţă), poliţiştii botoşăneni au oprit în trafic autovehicule înmatriculate în alte judeţe sau în alte state şi care aveau de parcurs o distanţă considerabilă, oferindu-le conducătorilor auto o cafea, dar şi o pauză binevenită. Acţiunea a debutat la ora 08.00, pe drumul naţional DN 29 D, sector de drum care este tranzitat de vehicule înmatriculate în alte state, dar şi de conducători auto care se îndreaptă către punctele de trecere a frontierei", a afirmat Mendeleac.

Totodată, în pauză de cafea, poliţiştii rutieri le-au recomandat conducătorilor auto să se oprească atunci când se simt obosiţi sau devin agitaţi la volan, cu atât mai mult dacă au o distanţă mare de parcurs şi să respecte regulile de circulaţie.

IPJ anunţă că acţiunile pe linie rutieră vor continua şi în zilele următoare, poliţiştii fiind prezenţi în trafic pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate.