Cristian Ghinea: 'Rafila părea pesedist mai spălat dar tot băiat de securist este'

Autor: Ionel Dancu, Reporter
Publicat: 29-12-2021 20:08

Fostul ministru USR al fondurilor europene, Cristian Ghinea, îl atacă miercuri pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD) pe tema PNRR.

„Am pus o sumă enormă pentru Sănătate în PNRR: 3 miliarde de euro (...) Ce face Rafila? Cere control de la Guvern despre cum a fost elaborată Componenta Sănătate din PNRR. I-au spus lui unii de prin minister că ei nu au fost întrebați și asta se cere anchetat. Nu s-a gândit că poate ăia sunt tocmai bolovanii care învărt hârtii și nu mișcă nimic de obicei - că nu degeaba e Ministerul Sănătății cu capacitatea administrativă cea mai scazută. În general, cine nu a vrut sa contribuie la PNRR a rămas în urmă, că doar nu stăteam cu planul de țară dupa toți tolomacii plantați politic acolo. Lumea s-a cernut singură în niște luni de muncă intensă. Am găsit oameni excelenți în administrație. Așa cum am găsit și lepre puturoase (ăia care făceau poze la prezentările Comisiei și le dădeau la PSD, de pildă).

Dar, na, Rafila părea el pesedist mai spălat dar de fapt tot băiat de securist este și scoate pulanul. Nivelul de lene și smiorcăială al miniștrilor PSD atinge un nou nivel. Calmați-vă, băi! Avem un PNRR foarte bun, nu zic doar eu, a spus și Ursula von der Leyen. Puneți mâna la muncă”, a scris Ghinea pe contul său de Facebook.