Ashleigh Barty, liderul mondial, revine la turneul de la Adelaide, după patru luni de absenţă

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 03-01-2022 11:50

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, liderul mondial, scutită de primul tur la turneul WTA de la Adelaide din această săptămână, a afirmat luni că trebuie să dea dovadă de răbdare la revenirea în competiţie după patru luni de absenţă, informează AFP, citat de agerpres.

Barty, aflată la vârful ierarhiei feminine pentru a 102-a săptămână consecutivă, a pus capăt sezonului în luna septembrie, revenind în Australia după ce a suferit o accidentare în turul al treilea la US Open.

"Abia aştept să încerc să fac totul pentru a evolua cât mai bine", a subliniat jucătoarea în vârstă de 25 de ani, care s-a logodit recent.

"În cursul următoarelor două săptămâni va trebui să am multă răbdare cu mine", a spus ea.

"A trecut ceva vreme de când nu am mai jucat un meci într-o competiţie, dar mă simt bine, mă simt pregătită", a asigurat Barty, care visează să cucerească primul său titlu la Openul Australiei ce va avea loc în cursul acestei luni.

Conform australiencei, rezultatele din 2021 au arătat că este o enormă concurenţă în circuitul feminin, cu finalistele de la US Open, britanica de origine română Emma Răducanu şi canadianca Leylah Fernandez, ambele în vârstă de 19 ani acum.