Şeful ISU spune că secţiile ATI sunt verificate de pompieri din trei în trei ore la Botoșani

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 05-01-2022 15:22

Secţii de anestezie şi terapie-intensivă (ATI) din Botoşani sunt verificate de pompieri din trei în trei ore, pentru evitarea unor situaţii de urgenţă, a declarat, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Decebal Muraru, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, prevenirea unor situaţii de urgenţă la Botoşani se impune în condiţiile în care Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" funcţionează la etajul al şaptelea, iar o eventuală intervenţie a ISU ar fi mai dificilă.

Citește și: Hackerul luat în COLIMATOR de DIICOT ar DEȚINE ZECI DE BITCOIN urmare faptelor sale...

"Asigurăm controlul secţiilor ATI din trei în trei ore. Sunt monitorizaţi anumiţi factori, pentru a nu-i depăşi şi pentru a nu crea riscul unor explozii şi al unor situaţii de urgenţă manifestate prin incendii. Aici considerăm că la nivelul judeţului am avut o implicare permanentă. Neprevăzutul lucrează, dar ne-am dori ca acest fapt să nu se manifeste, având în vedere că Secţia ATI de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' se află la etajul VII, ceea ce face ca orice intervenţie să fie dificilă, tot ceea ce presupune evacuarea bolnavilor, sub orice formă, şi protecţia echipamentelor care se află în incintă", a afirmat Muraru.

Acesta susţine că inspectorii ISU au făcut instruiri în rândul personalului medical pentru a putea interveni de urgenţă în cazul unor evenimente nefericite. El precizează că obligaţia iniţială a evacuării pacienţilor în cazul unui eventual incendiu aparţine personalului medical.