Actriţa Joan Copeland, sora dramaturgului Arthur Miller, a murit la vârsta de 99 de ani

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 05-01-2022 21:02

Actriţa de teatru şi televiziune Joan Copeland, sora dramaturgului Arthur Miller, cunoscută pentru reprezentaţiile de pe Broadway şi rolul din serialul de televiziune „Law and Order”, a murit la vârsta de 99 de ani, conform news.ro.

Fiul ei, Eric Kupchik, a confirmat pentru The Hollywood Reporter că actriţa a murit în somn, în apartamentul ei din New York.

Soră a lui Miller, ea a fost cumnata lui Marilyn Monroe în perioada 1956 - 1961.

A apărut pe scenă în „Detective Story” şi „Pal Joey” şi în seriale precum „Love of Life” şi „Search for Tomorrow”.

Născută Joan Miller, pe 1 iunie 1922, la New York, ea a luat numele de scenă Copeland pentru că nu a vrut să aibă de câştigat de pe urma asocierii cu numele fratelui ei.

A debutat pe Broadway în „Sundown Beach”, în 1948, şi a revenit acolo de zeci de ori în următoarele decenii în producţii ca „Detective Story”, „45 Seconds from Broadway” şi „The American Clock”.

În aceasta din urmă, despre o familie în timpul marii crize, piesă creată de fratele ei mai în vârstă în anii 1980, Copeland şi-a portretizat propria mamă şi a câştigat un premiu Drama Desk pentru acel rol.

Copeland a fost şi rezerva lui Katherine Hepburn în rolul Cococ Chanel în musicalul „Coco”, care a avut mai mult de 320 de reprezentaţii din 1969.

În televiziune a lucrat începând cu anii 1950, mai ales în seriale. În perioada 1991 - 2001 a fost judecătoarea Rebecca Stein în serialul „Law & Order”. A apărut şi în „ER”, „Chicago Hope” şi „Cagney & Lacey”.

Actriţa a fost căsătorită cu bacteriologul George Kupchik între 1943 şi până la moartea lui, în 1989.