Peste jumătate dintre administratorii de bloc din Deva nu deţin atestat profesional şi încalcă legea

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 07-01-2022 15:41

Mai mult de jumătate dintre administratorii de bloc din municipiul Deva nu deţin atestatul profesional impus de lege de la 1 ianuarie 2022, ei riscând amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei pentru lipsa acestui certificat, a informat vineri Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Deva, potrivit Agerpres.

Direcţia, care se ocupă şi de problemele asociaţiilor de proprietari din oraş, desfăşoară, în aceste zile, o serie de verificări pe linia respectării prevederilor legale de către administratorii de bloc, din evidenţe reieşind faptul că 76 dintre aceştia nu deţin un atestat de calificare profesională.

Citește și: `Băiat deștept` din Energie RUPE TĂCEREA după 10 ani - `O vedeam pe doamna Udrea..

"Certificatul de atestare profesională este obligatoriu, de la 1 ianuarie 2022, pentru administratorii de bloc care doresc să-şi păstreze funcţia. De asemenea, acesta este principalul document pe baza căruia se obţine atestatul. Administratorii de bloc au avut la dispoziţie mai mult de doi ani pentru a obţine certificatul de calificare profesională, după ce termenul prevăzut de Legea asociaţiilor de proprietari a fost prelungit până la sfârşitul anului 2021", a precizat DAS Deva.

Până în prezent, 51 de administratori de bloc dintre cei 127 aflaţi în evidenţele DAS Deva au obţinut atestatul, în condiţiile legii, în perioada 2020-2021. Aceştia se ocupă de activitatea a 227 de asociaţii de proprietari dintre cele 424 care funcţionează în municipiul Deva.

Documentul este valabil patru ani de la data emiterii şi poate fi reînnoit.