Dosar penal pentru distrugere din culpă după incendiul ce a distrus o clădire şi a avariat 9 maşini în Slatina

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 10-01-2022 10:13

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de distrugere din culpă după ce un incendiu izbucnit noaptea trecută la o clădire dezafectată din Slatina a distrus imobilul şi a avariat nouă maşini parcate în zonă, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Ionuţ Vasiloaica.

Incendiul ar fi fost cauzat de aprinderea focului în spaţiu închis, în clădire aflându-se un bărbat fără adăpost care a reuşit să iasă fără a fi rănit, potrivit Agerpres.

"Din primele verificări, s-a constatat faptul că incendiul ar fi izbucnit ca urmare a focului deschis în spaţiu închis. În clădirea dezafectată s-ar fi aflat o persoană fără adăpost, respectiv un bărbat, în vârsta de 62 de ani. Acesta a reuşit să iasă din clădire şi nu a necesitat îngrijiri medicale", a spus Vasiloaica.

Noaptea trecută, după ora 23,00, o clădire dezafectată de pe strada Piteşti din municipiul Slatina, în apropierea sediului Trezoreriei, a fost cuprinsă de flăcări, fiind avariate din cauza flăcărilor şi căldurii degajate şi nouă autoturisme parcate în zonă.

Pentru stingerea incendiului pompierii au intervenit timp de peste trei ore.