Selecţionera echipei feminine de hochei pe iarbă a Olandei, Alyson Annan, a fost concediată, fiind acuzată de abuzuri psihologice contra jucătoarelor ei

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 13-01-2022 10:12
Actualizat: 13-01-2022 10:13

Alyson Annan, selecţionera echipei feminine de hochei pe iarbă a Olandei, campioană olimpică la Tokyo, a fost concediată miercuri după o investigaţie în care a fost acuzată de abuzuri psihologice contra jucătoarelor ei, transmite EFE, citat de Agerpres.


Investigaţia, dezvăluită în noiembrie de canalul public NOS, s-a axat pe presupuse abuzuri verbale şi psihologie din partea australiencei şi pentru legea ''omerta'' impusă în vestiar.

După mai multe audieri ale jucătoarelor, Federaţia olandeză de hochei a desemnat un supervizor extern care va avea obiectivul de a ameliora cultura de grup şi a concediat-o pe Annan, care a recunoscut că lucrurile pot fi îmbunătăţite, dar avea un mod de abordare a situaţiei diferit de cel al federaţiei.

Annan a preluat naţionala Olandei în octombrie 2015 şi de atunci a cucerit un campionat mondial (2018), două titluri europene (2017, 2019) şi titlul olimpic la Tokyo.