Una din zece persoane infectate Covid-19 s-a îmbolnăvit a doua oară, anunță medicii din Botoșani

Autor: Ionel Dancu, Reporter
Publicat: 14-01-2022 07:56

Peste 10% dintre persoanele din judeţul Botoşani care au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, cu COVID-19 au mai fost infectate o dată, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliţei.

Potrivit oficialului DSP, joi au fost anunţat 139 de noi cazuri de coronavirus, iar dintre acestea 17 sunt reinfectări, ceea ce reprezintă o pondere de 12,2%. De asemenea, din cele 139 de infectări, 43 sunt în rândul persoanelor vaccinate, ceea ce înseamnă 30,9%.

Datele prezentate de autorităţile sanitare arată că în judeţul Botoşani sunt infectate cu SARS-CoV-2 peste 550 de persoane. Dintre acestea, doar 60 se află internate în spital, restul fiind în izolare la domiciliu.

Din totalul celor 60 de persoane pozitive spitalizate, 53 sunt internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati", şase la Spitalul Municipal Dorohoi şi doar una se află pe Secţia de anestezie şi terapie- intensivă.

"Pacienţii pozitivi din ultima perioadă prezintă forme uşoare. Mare majoritate se află în izolare la domiciliu. Un singur pacient se află la terapie intensivă la Spitalul Judeţean. Încă nu am crescut numărul de paturi la ATI, pentru că situaţia în momentul de faţă nu o impune", a afirmat Adăscăliţei.