Un nou film din franciza horror 'Scream' va fi lansat în acest weekend pe marile ecrane din Statele Unite

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 14-01-2022 11:28

Un nou film din franciza horror "Scream" va fi lansat în acest weekend pe marile ecrane cu speranţa de a se clasa pe primul loc în box-office-ul nord-american, alături de alte premiere cinematografice, precum cele ale filmului pentru copii "Sesame Street" şi thrillerului erotic "Deep Water", potrivit site-ului de specialitate Internet Movie Data Base (Imdb), conform Agerpres.

La 25 de ani după o serie de crime brutale care au şocat liniştitul oraş Woodsboro, un nou criminal îmbracă masca Ghostface şi începe să atace un grup de adolescenţi pentru a reînvia secrete groaznice din trecutul oraşului. În cel de-al cincilea film al francizei "Scream", Sidney Prescott se întoarce în oraşul lui natal pentru a descoperi identitatea autorului acestei noi serii de crime brutale. "Hello, Sidney!" se va auzi din nou pe marile ecrane.

Noua peliculă reprezintă primul lungmetraj din seria "Scream" care nu este regizat de Wes Craven, decedat în 2015, deşi noii realizatori - Matt Bettinelli-Olpin şi Tyler Gillett - au respectat în mare parte caracteristicile genului "gore" care au făcut din asasinul fantomă Ghostface o "legendă" culturală. Noul film abundă în scene cu mult sânge şi prim-planuri cu trupuri măcelărite şi cuţite care străpung gâturi sau mâini.

Alături de feţe noi, precum actorii Jenna Ortega, Jack Quaid, Mason Gooding şi Mikey Madison, în noul lungmetraj apar şi cei trei protagonişti ai primului opus din seria "Scream" - Courtney Cox, David Arquette şi, desigur, Neve Campbell, care o interpretează din nou pe Sidney Prescott, personaj legendar al acestui film horror.

Paramount Pictures şi Spyglass Media Group prezintă cel de-al cincilea film "Scream", după un scenariu semnat de James Vanderbilt şi Guy Busick, bazat pe personajele create de cunoscutul Kevin Williamson.

"Sesame Street" este o nouă adaptare pentru marele ecran a producţiei de televiziune omonime, lansată în 1969. Nici "Follow That Bird", din 1985, nici "The Adventures of Elmo din Grouchland", din 1999, nu au fost succese deosebite de box-office şi, totuşi, "Sesame Street" continuă să fie unul dintre cele mai influente programe educative pentru copii.

O mare parte dintre americani au crescut uitându-se la televizor la Big Bird şi The Count şi la nenumărate personaje care pot fi recunoscute, atât de tineri cât şi de cei mai în vârstă. Pentru această nouă adaptare pentru marile ecrane a fost cooptată actriţa Anne Hathaway, câştigătoare a unui premiu Oscar.

Filmul "Sesame Street", produs de Warner Bros, urma să fie lansat în 2021, însă pandemia de coronavirus a obligat amânarea premierei pentru anul acesta. Filmul este regizat de Jonathan Krisel, nominalizat de zece ori la premiile Emmy, iar cântecele de pe coloana sonoră a acestei pelicule sunt compuse de muzicianul Bo Burnham.

În noul film, Big Bird şi prietenii lui sunt evacuaţi în mod misterios din cartierul lor, Manhattan. Ei fac echipă cu o prezentatoare curajoasă a unei emisiuni cu specific istoric, Sally Hawthorne (Anne Hathaway), care încearcă să-şi salveze spectacolul şi să demonstreze că Sesame Street există cu adevărat, înfruntând piedicile puse de un primar malefic.

"Deep Water", un thriller erotic produs de studioul Disney, reprezintă revenirea regizorului Adrian Lyne pe marile ecrane. Autor al unor filme celebre, cu tentă mai mult sau mai puţin erotică, precum "Flashdance" (1983), "9 săptămâni şi jumătate" (1986), "Atracţie fatală" (1987), "Propunere indecentă" (1993) şi "Lolita" (1997), Adrian Lyne a ajuns între timp la venerabila vârstă de 80 de ani.

Cineastul a ecranizat în "Deep Water" romanul omonim al Patriciei Highsmith, publicat în 40 de ţări. Filmul prezintă povestea neobişnuită a unui bărbat înstărit, Vic Van Allen (Ben Affleck), care îi permite frumoasei sale soţii, Melinda (Ana de Armas), să aibă aventuri pentru a evita un divorţ. Curând, însă, amanţii acesteia încep să dispară, iar soţul devine principalul suspect.

Scenariul filmului "Deep Water" a fost adaptat de Zach Helm şi Sam Levinson şi prezintă nu doar jocurile bizare ale acestui cuplu căsătorit, care îi intrigă şi îi scandalizează pe cei din jur, ci şi dedesubturile întortocheate şi deloc inocente ale vieţii din suburbiile americane.