Giovanni Becali, despre Djokovic: 'A stat ca un rrom, ca un țigan, să se certe cu ei. Tu, miliardar, cu avion privat, acolo, pe pistă, trebuia să te retragi'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 17-01-2022 20:43
Actualizat: 17-01-2022 21:00

Agentul de jucători Ioan 'Giovanni' Becali a vorbit despre scandalul legat de Novak Djokovic. Becali susține că nu înțelege atitudinea sportivului.

„Djokovic s-a luptat cu un sistem și cu legea unei țări, care e foarte clară. La valoarea lui Djokovic, disperarea lui de a juca acest turneu în pofida tuturor greutăților, m-a lăsat cu un gust amar.

Tu, Djokovic, miliardar, cu avion privat, acolo, pe pistă, trebuia să te retragi. Când ți-au spus aia că ’stai puțin, că stai la hotel’, el trebuia să le zică, ’măi, fraților, nu stau la hotel, mă duc acasă și când va lămuriți, mă chemați voi’.

A stat ca un rrom, ca un țigan în limbaj popular, să se certe cu ei. Nu e o formă de rasism, eu am trăit numai printre ei. Italienii spun țigan și la un jucător care merge din echipă în echipă, prin diverse țări.

Și familia i-a îngreunat situația. Credea că vor transmite un ecou asa de mare încât să-l lase”, a spus Giovanni Becali, la Digi Sport.

Context

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.

Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei. El a recunoscut a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulată definitiv vineri, ''din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură'', după cum a explicat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke.

Djokovic a fost în cele din urmă expulzat din Australia. El nu poate intra nici în Franța, după cum a anunțat Guvernul francez.

Vezi și: Toate TUNURILE pe Djokovic: are INTERZIS și la Roland Garros; Franța nu-i va permite accesul în țară .