'Afacerea se realizează peste capul Parlamentului' − scriitorul Alexandru Petria, după anunțul Franței și al SUA privind trimiterea de soldați în România

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 20-01-2022 19:21
Actualizat: 20-01-2022 20:49

Franţa este pregătită să contribuie cu soldați la misiunile NATO din Europa de Est, inclusiv în România, a declarat miercuri preşedintele Emmanuel Macron, într-un discurs rostit la un comandament militar. De asemenea, și președintele Joe Biden a anunțat că o să trimită mai mulți soldați în România.

Anunțul celor două state e văzut cu scepticism de scriitorul român Alexandru Petria.

„America anunță că suplimentează trupele din România, ca să ne apere de o ipotetică amenințare rusească. Și Franța a susținut că trimite militari. Este interesant cum afacerea se realizează peste capul Parlamentului, singura instituție în măsură să decidă, da ori nu. Țară de bambilici, politruci de pus pe făraș”, a comentat Alexandru Petria, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, salută decizia Franței de a contribui cu soldați în România. Aurescu susține că acțiunea e rezultatul „notabil” al eforturilor „constante ale Președintelui Klaus Iohannis”.