George Simion acuză USR pentru atacul de la Iași: 'Sunt simpatizanți USR. Știe toată lumea. Sunt niște oameni fanatizați ideologic pe zona asta neomarxistă'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 24-01-2022 18:07
Actualizat: 24-01-2022 20:08

George Simion a declarat că cei care l-au murdărit cu cerneală „sunt simpatizanți USR”. Copreședintele AUR susține că nu și-a înscenat atacul de la Iași pentru a se victimiza.

„Sunt niște oameni fanatizați ideologic pe zona asta neomarxistă, globalistă, care urăsc tot ce înseamnă România, dar ar fi bine să nu mai incite lumea la acte de separatism teritorial.

Cei doi sunt simpatizanți USR, cum știe toată lumea din Iași. De ce mi-aș înscena să arunce cineva cu ceva în mine? Astea sunt aberații în lumea lor de yoghini care fac piramide.

Ăștia sunt oamenii, ce să te aștepți de la ei.

Nu am informații în acest sens (n. r.: dacă primarul Iașiului, Mihai Chirica, se află în spatele atacului cu cerneală). Nu cred că ar coborî atât de jos. Vreau să-i mulțumesc, că a știut să nu escaledeze azi”, a spus Simion la postul Antena3.

Vezi si: George Simion, după ce a fost stropit cu cerneală: 'Eu nu mă supăr. Noi îl iubim şi îi iubim pe toţi românii, indiferent de apartenenţa politică'

Vezi și: Dosar penal pe NUMELE BĂRBATULUI care l-a atacat pe George Simion cu cerneală: care a fost MOTIVUL gestului .

Vezi si: FOTO - George Simion, vedetă pe Internet: val de glume după incidentul de la Iași .

Poliţiştii din Iaşi au deschis dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice pe numele tânărului care a aruncat cu cerneală.

În Piaţa Unirii s-au adunat luni peste 1.000 de oameni, atât membri şi simpatizanţi AUR, cât şi contestatari ai acestui partid, membri ai unor asociaţii civice ieşene. Aceştia din urmă aveau pancarte pe care se putea citi “AUR şi Şoşoacă nu reprezintă Iaşul“,“AUR şi Simion, patrioţi de carton“ şi “Moldova spune nu extremismului“.

Reprezentanţii AUR au dansat Hora Unirii în Piaţa Unirii, dar atmosfera în centrul oraşului a fost tensionată, existând discuţii aprinse între simpatizanţii AUR şi contestatarii acestui partid.