Preoții și credincioșii de la Catedrala 'Schimbarea la Faţă' din Cluj-Napoca au organizat un program de rugăciune pentru situaţia din Ucraina

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 25-01-2022 19:54

Catedrala "Schimbarea la Faţă" din Cluj-Napoca organizează, marţi, un program de rugăciune pentru pace, cu referire la situaţia din Ucraina, se arată într-un comunicat trimis de Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

"Preasfinţitul Claudiu invită la o Zi de Rugăciune pentru Pace, la iniţiativa Papei Francisc. Privind cu îngrijorare la situaţia din Ucraina, Sfântul Părinte a invitat credincioşii din toată lumea să participe miercuri, 26 ianuarie 2022, la o Zi de Rugăciune pentru Pace. Ca urmare a acestei iniţiative a Capului Bisericii Catolice, cu binecuvântarea Preasfinţiei Sale Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, un program de rugăciune a fost stabilit pentru această zi, între orele 15,00 - 19,00, şi în Catedrala 'Schimbarea la Faţă', program la care credincioşii pot participa şi online, prin canalul YouTube: 'Catedrala Schimbarea La Faţă Cluj-Napoca'", se precizează în comunicatul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, informează Agerpres.

Potrivit comunicatului, Papa Francisc a lansat o invitaţie la rugăciune pentru data de 26 ianuarie.

"Urmăresc cu preocupare creşterea tensiunilor care ameninţă să dea o nouă lovitură păcii în Ucraina şi pun în discuţie securitatea pe Continentul european, cu repercusiuni chiar mai ample. Fac un apel stăruitor către toate persoanele de bună voinţă să înalţe rugăciuni la Dumnezeul cel atotputernic pentru ca orice acţiune şi iniţiativă politică să fie în serviciul fraternităţii umane mai mult decât în serviciul intereselor parţiale. Cine urmăreşte să-şi atingă scopurile în dauna celorlalţi dispreţuieşte propria vocaţie de om, pentru că toţi am fost creaţi fraţi. De aceea, şi chiar cu îngrijorare, date fiind tensiunile actuale, propun ca miercurea viitoare, 26 ianuarie a.c., să fie o Zi de Rugăciune pentru Pace", a spus Papa Francisc, potrivit comunicatului amintit.