EXCLUSIV Bubuie nervii în PNL. Sunt sfidați vechii liberali?

Autor: Robert Andrei, Colaborator
Publicat: 26-01-2022 15:46

Relatam recent că liberalii stau pe un butoi de pulbere. Se pare că tensiunile sunt departe a se fi terminat, mai ales în contextul geopolitic și militar actual. Miza, de această dată, o constituie președinția Comisiei de Apărare in Camera Deputaților, o funcție cu multiple implicații internaționale, dată fiind situația dintre Rusia și Ucraina.

Astfel, sursele noastre de la vârful PNL susțin că Florin Cîțu își negociază la sânge încă o amânare a revoltei, încercând să fidelizeze fie tabăra #rezist din partid, fie pe cea a ardelenilor proveniți din vechiul PD.

Astfel, în pofida lipsei de expertiză pe domeniu, se pare că ordinea de prioritate în stabilirea reprezentantului liberal ce va ocupa această funcție, ar fi următoarea;

  1. Pavel Popescu este favoritul, actual președinte PNL Sector 4, adus în partid de Alina Gorghiu și impus de Ludovic Orban ca șef de filială, pentru a trece apoi în #echipa câștigătoare. CVul acestuia nu are nicio legătură cu sistemul de siguranță națională ori cu doctrinele militare, însă devotamentul său frenetic în susținerea lui Florin Cîțu pare să fi fost cartea câștigătoare, în pofida lipsei de adeziuni din partea colegilor deputați. Din acest motiv, se pare că liderul din Aleea Modrogan dorește desemnarea sa politică în biroul național de conducere, pentru a ocoli Grupul parlamentar al PNL.
  2. Sorin Moldovan este al doilea pe listă, cu șanse mai mici în vederile lui Florin Cîțu, dar cu substanțială susținere din partea lui Emil Boc, de influența căruia Superman se teme, dovadă fiind negocierea privind prefecții. Dând satisfacție grupului ardelenilor, fostul premier speră să negocieze la detensionarea situației, mai ales că acestora li s-a alăturat și Rareș Bogdan, ale cărui declarații belicoase au făcut deliciul presei.
  3. Alexandru Andrei, necunoscut deputat de Giurgiu, s-a făcut remarcat prin „dizidența” față de șeful celei mai performante filiale a liberalilor, europarlamentarul Dan Motreanu. Acesta, alături de Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, au asumat o poziție de neutralitate în „festivalul democrației”, cum și-au intitulat liberalii cele 6 luni de blocare a României pentru organizarea congresului de înscăunare a fostului premier „recomandat” Klaus Iohannis. Ales președinte, Florin Cîțu a promis lui Alexandru Andrei că va fi răsplătit pentru „spargerea” imparțialității cerute de Motreanu în filială

În acest context, vechii liberali, atâția câți mai sunt sau cât mai contează, sunt îngrijorați nu doar de ignorarea totală de care beneficiază din partea lui Florin Cîțu, raportat la jocul intern din partis, dar și de riscul promovării unei persoane într-o funcție cu greutate și importanță având un potențial conflict armat la graniță.