Ministrul Apărării vorbește despre consecințele PERVERSE generate de posibilul conflict din Ucraina: 'Sigur că pot exista pagube colaterale'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 26-01-2022 21:17
Actualizat: 26-01-2022 22:31

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, le dă asigurări românilor că țara noastră e protejată de un posibil război pe teritoriul ucrainean. Dîncu a invocat în acest sens două motive principale, însă a avertizat și asupra pagubelor „colaterale”.

„Aceste argumente pot alimenta liniștea.

Suntem într-o alianță puternică, în NATO. Există garanții, așa cum se vede, exprimate foarte direct că apărarea flancului estic este colecivă.

Doi: dacă ne uităm la toate declarațiile de la NATO organizația nu poate da un răspuns militar în Ucraina. Deci nu există șanse ca în actualele condiții să existe război în România. Sigur că pot exista pagube colaterale, noi le spunem în sociologie consecințe 'perverse'. Dar nu trebuie să ne îngrijorăm. Deci noi analizăm și avem toate scenariile pe masă”, a spus Vasile Dîncu, la postul B1TV.

Context

Statele Unite şi câţiva aliaţi de-ai lor în NATO discută despre o desfăşurare a aproximativ câte 1.000 de militari în trei state membre NATO din Europa de Est - România, Bulgaria şi Ungaria -, înaintea unei eventuale invazii a Ucrainei de către Rusia, în semn de susţinere împotriva unei Moscove tot mai agresive, declară CNN trei oficiali americani la curent cu aceste dscuţii.

Vezi și: Aliații pregătesc noi trupe pentru România, Bulgaria și Ungaria .